Sunday, 24 July 2016

Froghill, Guar Petai, Sungai Dua, Seberang Jaya, Pulau Pinang.


ni cerita 27 Disember 2015.
dengaq cita lani Froghill, Guar Petai dah tutup?
sebab ada orang jatuh and meninggal dunia?

yang tu tak berapa sure.


em.

ok. mari mulakan.
eheks


on the way to Froghill. jalannya sepanjang jalan macam ni lah, sawah padi kiri kanan, 2 lanes road, one lane each way.
     


well, we got lost. haha. dah terus kedepan mana dah thah. tanya dengan adik jual ayaq tepi jalan besaq ni haritu. adik tu cakap "nanti ada nampak signboard jalan nak masuk tu". haha. yela dik. signboard sangat. more to like sticky note that says "Bukit Katak".




dah jumpa lorong nya, moh le kite.

 


lorong dia a little bit scary. macam ada kilang kanan kiri. kereta lecak habis.







tadaaaaaaa, dah sampai tempat parking. jauh jugak masuknya. adala dalam 10 - 15 minit drive masuk. x leh bawak laju jugak, sebab jalan tak elok.
first view froghill / bukit katak , guar petai , tasek gelugor


" selamat datang Froghill "

selamat datang Froghill



the beautiful Bukit Katak :)
Froghill / Bukit Katak , Guar Petai , Tasek Gelugor , Sungai Dua

Froghill / Bukit Katak , Guar Petai , Tasek Gelugor , Sungai Dua



Froghill / Bukit Katak , Guar Petai , Tasek Gelugor , Sungai Dua




Froghill / Bukit Katak , Guar Petai , Tasek Gelugor , Sungai Dua

Froghill / Bukit Katak , Guar Petai , Tasek Gelugor , Sungai Dua

Froghill / Bukit Katak , Guar Petai , Tasek Gelugor , Sungai Dua


tinggi gak, boleh la nak acah-acah mendaki.






Froghill / Bukit Katak , Guar Petai , Tasek Gelugor , Sungai Dua


Froghill / Bukit Katak , Guar Petai , Tasek Gelugor , Sungai Dua




lovely scenery for wedding photography.


Froghill / Bukit Katak , Guar Petai , Tasek Gelugor , Sungai Dua







Froghill / Bukit Katak , Guar Petai , Tasek Gelugor , Sungai Dua


balik. BYE


Froghill / Bukit Katak , Guar Petai , Tasek Gelugor , Sungai Dua